Какво представлява ЖИВИЯТ лен

С това понятие се обозначават ленени продуки, произведени от 100% натурален лен, който е с естествения си цвят, не е багрен, не е избелван.
Ясно е, че технологията за боядисване на влакната, от които се тъкат пъстрите и красиви шарки, изисква първо избелване на нишката, защото  само върху избеленото новият цвят успява да разгърне своите качества и красота.
Но всички знаем, че боядисването в съвременния свят е химически процес,  при който съответно се ползват различни химически багрила.

Ние от https://leneni.com/ сме привърженици на природата и чисто природните продукти.

Предлаганите от нас  продукти с наименованието  ЖИВ лен са изработени от плат, който не е подлаган на допълнителна обработка с цел промяна на цвета. Естественият цвят на лена е средно между сиво и бежово, като се променя в зависимост от климатичните условия – слънцегреене, валежи -  през съответната година, когато е събиран лена.

Платове с минимална химическа обработка се препоръчват за бебета и малки деца,  за хора с кожни страдания, с неуточнени алергии, както и за всички, които обичат и ценят натуралните качества и продукти!

Придлагаме от ЖИВ лен ленени чаршафиленени спални комплектиленени кърпи за баня и СПА

ВНИМАНИЕ: поради липсата на химическа обработка на ленените изделия от ЖИВ лен, при пране платът губи от своята обагреност и благородно избелява. Това не е дефект, а естествено свойство на лененото необработено влакно, съответно е доказателство, че ленът не е третиран!

Leave a comment

Please login or register to review